07.Březen 2010,12:49
140. Kuřecí stehýnka po myslivecku
4 stehýnka, sůl, 4 celé pepře, 1 hřebíček, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, tymián, 4-6 bobulek jalovce, 3 lžíce oleje, stroužek česneku, sklenku bílého vína, 2 lžíce rajč. protlaku, cibuli, petrželku, 4 lžíce strouhaného sýra.
Na rozehřátém oleji opečeme stehýnka, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme koření a podlijeme vínem.
Dusímedoměkka. Ještě než maso změkne, přidáme protlak, trochu vývaru nebovody a omáčku povaříme. Vyjmeme celá koření. Stehýnka podáváme s rýžínebo těstovinami přelitá omáčkou a posypaná sýrem a petrželkou.
141. Kuřecí stehýnka po pastýřsku
4 kuřecí stehýnka, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky tymiánu, 2 lžičky rozmarýnu, šťávu z 1 citrónu, 3 lžíce oleje, sůl, pepř.
Kuřecístehýnka omyjeme pod studenou vodou a osušíme, majoránku, tymián,rozmarýnu, šťávu z citrónu a olej smícháme ve sklenici, solí a pepřemposypeme a potom směsí oleje a koření potřeme kuřecí stehýnka, vložímena rošt trouby, nebo na olej do pekáče, během pečení potíráme zbylousměsí. Vhodná příloha: rýže nebo bramborové hranolky.