07.Březen 2010,12:49

140. Kuřecí stehýnka po myslivecku

4 stehýnka, sůl, 4 celé pepře, 1 hřebíček, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, tymián, 4-6 bobulek jalovce, 3 lžíce oleje, stroužek česneku, sklenku bílého vína, 2 lžíce rajč. protlaku, cibuli, petrželku, 4 lžíce strouhaného sýra.
Na rozehřátém oleji opečeme stehýnka, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme koření a podlijeme vínem.
jablko
Dusímedoměkka. Ještě než maso změkne, přidáme protlak, trochu vývaru nebovody a omáčku povaříme. Vyjmeme celá koření. Stehýnka podáváme s rýžínebo těstovinami přelitá omáčkou a posypaná sýrem a petrželkou.

141. Kuřecí stehýnka po pastýřsku

4 kuřecí stehýnka, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky tymiánu, 2 lžičky rozmarýnu, šťávu z 1 citrónu, 3 lžíce oleje, sůl, pepř.
Kuřecístehýnka omyjeme pod studenou vodou a osušíme, majoránku, tymián,rozmarýnu, šťávu z citrónu a olej smícháme ve sklenici, solí a pepřemposypeme a potom směsí oleje a koření potřeme kuřecí stehýnka, vložímena rošt trouby, nebo na olej do pekáče, během pečení potíráme zbylousměsí. Vhodná příloha: rýže nebo bramborové hranolky.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: