07.Březen 2010,12:34
Pro 6 osob - 6 kuřecích stehýnek, Marináda: 1/8 l suchého bílého vína, 4 lžíce vinného octa, 1/2 cibule, 5 snítek čerstvé šalvěje. Omáčka: 0,2 dl kečupu, 1 lžička medu, 0,2 dl krémovité kysané smetany, 1-2 lžičky suchého sherry, pepř, sůl.
Několiklístečků šalvěje zasuneme pod kůži na stehýnkách, zbylou šalvěj vařímes přísadami na marinádu, necháme vychladnout a maso marinujeme alespoňhodinu v ledničce. Mezitím si připravíme ze všech přísad omáčku.Stehýnka vyjmeme z marinády, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejema opečeme pod rozehřátým grilem dozlatova (asi8 minut z každé strany).Omáčku podáváme zvlášť.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: