07.Březen 2010,12:25
143. Kuřecí křídla
Asi 10 kuřecích křídel, 2 lžíce oleje, 2lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku rozetřeného se solí, pepřem a čili.
Zkřídel odřízneme poslední bezmasou část, zbývající části potřeme směsíz oleje a koření a rozložíme je na pekáč. Necháme naložené v chladunejlépe do druhého dne, před pečením křídla trochu podlijeme a přidámekousek másla.
144. Kuřecí křídla v pálivé omáčce
12 kuřecích křídel (nebo 4-6 stehen), 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 100g cukru, 200ml kečupu, 2 polévkové lžíce octa, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř, 2 citrony, trochu sójové omáčky.
Cibulinakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Obojí smícháme scukrem, kečupem, octem, sójovou omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a zastálého míchání při velmi malém ohni přibližně 2 minuty vaříme. Omáčkuochutíme solí a pepřem. Kuřecí křídla (stehna) opláchneme a osušíme.Dáme do pekáče, potřeme omáčkou a v předehřáté troubě pečeme asi 20-30minut (aby bylo měkké. V průběhu pečení křídla potíráme omáčkou. Pečenákřídla podáváme na rozložených plátcích citronu. Zbytek omáčky podávámezvlášť. Příloha: rýže, hranolky, krokety.