07.Březen 2010,12:14

145. Kuřecí směs na bramboráku č. 1

Kuřecí řízky, olej, solamyl, vejce, cibule, pórek, glutasol, bílé víno, sůl, sójová omáčka, sterilovaná kapie, bramborákové těsto.
Masonakrájíme na kousky a naložíme do nálevu z ostatních surovin. Nechámeodležet a osmažíme na oleji. Klademe na usmažené pramboráky.

146. Kuřecí směs na bramboráku č. 2

600g kuřecích prsíček, olej, solamyl, vejce, cibule, pórek, glutasol, bílé víno, sůl, sójová omáčka, sterilovaná kapie.
Masonakrájíme a naložíme do směsi z oleje, vejce, solamylu, soli, vína,sójové omáčky a drobně nakrájené cibule. Smažíme v rozpáleném oleji.Před dokončením přidáme pórek a kapii. Dochutíme glutasolem, vínem asójovou omáčkou. Hotovou směs klademe na bramboráčky.

147. Kuřecí nákyp se sýrem

Pro 2 osoby - 250g kuřecího masa, 1 vejce 50g tvrdého sýra na strouhání, 1 rohlík, 4 lžíce mléka, 4 lžíce másla nebo Hery, podle potřeby strouhanka sůl pažitka nebo petrželka.
Upečenékuřecí maso umeleme, k tomu umeleme houskou předem zvlhčenou mlékem,přidáme žloutek, lehce osolíme, vmícháme sekanou petrželku nebo pažitkua tuhý sníh z jednoho bílku. Hmotu vložíme do vymazané a strouhankouvysypané formy a v předehřáté troubě upečeme. Těsně před dopečenímještě povrch posypeme strouhaným sýrem. Kuřecí nákyp doplníme vařenýmibramborami a zeleninovým salátem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: