07.Březen 2010,11:41

152. Kuřecí prsíčka

150 g prsíček, 1 vejce, 2lžíce mouky, 2 stroužky česneku, 30 g šunky, 30 g žampiónů, 20 g sýra, pepř, sůl, olej.
Kuřecíprsíčka jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Z vajíčka, mouky a česnekuuděláme hustší těstíčko, v němž prsíčka obalíme, a prudce osmažíme naoleji. Než se nám maso osmaží, na druhé pánvi lehce osmažíme směs znamočené housky, pokrájené šunky a žampiónů. Když je vše hotovo,usmažená prsíčka polijeme žampiónovou směsí a ozdobíme strouhanýmsýrem. Podáváme s hranolky.

153. Kuřecí prsíčka Požarski

1 kuře s játry, 200g mletého telecího masa, 1/2 lžičky muškátového květu, 1 lžíce koňaku, 1 dl smetany, 1 vejce, 4 lžíce másla, sůl, 150g žampiónů, 1 lžíce petrželky.
Vykostěná stehna umeleme s telecím a játry, ochutíme


nakup


solí,kořením, smícháme se smetanou a vejcem, zahustíme lžící strouhanky apřidáme petrželku. Prsa zbavíme kostí a kůže, naklepeme, osolíme,opepříme, naplníme nádivkou, sepneme jehlami a opečeme na másle.Upečeme doměkka v troubě společně s půlkami žampiónů. Porce polijemekoňakem, zapálíme a ihned zhasneme plamen.

154. Kuřecí prsíčka na ementálském sýru

Napánvi rozehřejeme olej a dozlatova opečeme kuřecí prsíčka 6 ks. Potommaso osolíme a opepříme, zalijeme 2 dl bílého vína a 30 min. podpokličkou dusíme. Mezi tím si připravíme sýrovou omáčku:
Domenšího hrnce nalijeme 3 dl smetany, na mírném plameni ji ohříváme apostupně přidáváme asi 20 dkg strouhaného sýru. Vzniklou omáčkuosolíme, opepříme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku avmícháme dva žloutky. Maso přendáme do pekáče, zalijeme sýrovouomáčkou, posypeme asi 20 dkg strouhaného sýra a 30 min. pečeme vetroubě.

155. Kuřcí prsa na mandlích

Kuřecí nebo krůtí prsa, sůl, pepř, 120g mandlí, hladká mouka na obalení, máslo na smažení, sladká smetana, petrželka, hlávkový salát.
Kuřecínebo krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupoustranou naklepeme, pěkně je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátkymůžeme opepřit nahrubo umletým pepřem, a necháme několik minut proležetMezi tím si připravíme oloupané mandle, které nakrájíme na slabé plátkya ty v másle upražíme do zlatova. Musíme počítat s tím, že mandle ještěpo odstavení ze sporáku dojdou. Uleželé plátky masa slabě obalíme vhladké mouce a položíme na pánev do rozpáleného másla. Opečeme po všechstranách, když je vše dobře propečené dáme na maso upražené mandle i smáslem a celý pokrm zalijeme sladkou smetanou. Na menším plamenu dusímeasi tak 4 minuty a maso ryby v této šťávě podusíme, šťáva nesmí býtřídká, pokud je, tak dobu dušení prodloužíme, až se šťáva zahustí. Dámena talíř podušené maso, které polijeme smetanovou šťávou, ozdobímepetrželkou a můžeme obložit několika lístky hlávkového salátu. Jakopříloha se hodí nové brambory uvařené v celku. Po dobrém jídlunezapomeňte na stejně dobrou kávu.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: