07.Březen 2010,11:05

158. Kuřecí prsíčka s nivou

Kuřecí prsíčka, plátky šunky nebo šunkového salámu, sýr niva, hladká mouka, olej, pepř, sůl.
Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme,
opepřímea položíme na ně po plátky šunky nebo šunkového salámu a kousku nivy.Potom takto obložené plátky stočíme do úhledných závitků a spíchnemepárátky. Nakonec kuřecí závitky
koš
obalímev hladké mouce a opečeme je ze všech stran v rozpáleném oleji. Jakopřílohu podáváme smažené bramborové hranolky, tatarskou omáčku azeleninový salát či zeleninovou oblohu.

159. Kuřecí prsíčka s mangem

4 porce kuřecích prsíček, 1 středně velké mango, 40g oleje, 40g másla, bílý pepř, jakékoliv sušené bylinky, sůl.
Jednotlivákuřecí prsíčka na povrchu lehce nakrájíme, osolíme, opepříme, posypemebylinkami, pokapeme trochou oleje a takto připravené je necháme asihodinu odležet. Potom je zprudka na oleji opečeme, přidáme máslo, řezymanga a zvolna dohotovíme. Příloha: brambory.

160. Kuřecí prsíčka s pomeranči a koriandrem

600g kuřecích prsíček, 2 oloupané pomeranče, 1 lžička tlučeného koriandru, 1 lžíce sekaných mandlí, 1 dl dezertního vína, 1 lžička Glutasolu, 1 lžička škrobové moučky, špetka soli, 3 lžíce oleje.
Masonakrájíme na nudličky, mírně osolíme, obalíme v škrobové moučce aprudce osmažíme na oleji. Olej slijeme, přidáme plátky pomeranče,koriandr, mandle, Glutasol a víno. Už jen krátce podusíme a podáváme srýží nebo těstovinami.

161. Kuřecí prsíčka s brambory

4 porce z kuřecích prs (600g), 500g brambor, 2 středně velké cibule, 1 mrkev, 50g anglické slaniny, pepř, sůl, máslo na potření.
4čtverce alobalu potřeme máslem, Na každý položíme mírně osolený plátkuřecího masa. Na něj poklademe oloupané, na kolečka pokrájenébrambory, posypeme strouhanou cibulí i strouhanou mrkví, znovu osolíme,opepříme, přidáme plátky slaniny a zabalíme. Pečeme 30 minut při 200O C.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: