06.Březen 2010,12:30
k

164. Kuřecí prsíčka se špenátem

150g pohanky. 3/4 l zeleninového vývaru, 300g čerstvého špenátu, 100g žampiónů, 1 mrkev, 150g kuřecích prsíček, 1 svazeček pažitky, 1 lžíce medu, 6 lžic octa, sůl, pepř, 8 lžic ořechového oleje.
Pohankuvysypeme do vařícího vývaru a necháme pod pokličkou nabobtnat. Kuřecíprsíčka osolíme a opepříme a opékáme 10 minut po obou stranáchdozlatova. Vyjmeme a na tuku krátce osmahneme plátky žampiónů.Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Omyté listy špenátu, masonakrájené na nudličky, žampióny a nabobtnalou pohanku urovnáme natalíře a bohatě zakapeme zálivkou.

165. Kuřecí prsíčka se šunkou

Podle Yukiko Sawa - 200g kuřecích prsíček, 2 bílky, 4 lžíce rostlinného oleje, 50g šunky. 2 dl bílého vína, 1 lžička soli, trochu tymiánu.
Masoz kuřecích prsíček pokrájíme na tenké plátky, promícháme s bílky,opečeme na oleji doměkka a položíme na vyhřátý talíř. Rozpálíme dalšíčást oleje, přidáme tenké plátky šunky a opečeme ji. Potom vše pokapemevařící vodou s bílým vínem, osolíme, okořeníme tymiánem, přidáme plátkykuřecího masa a za stálého míchání necháme přejít varem. Jako přílohupodáváme rýži.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: