06.Březen 2010,11:09
ústa

167. Plněná kuřecí prsíčka č. 1

4 porce kuřecích prsíček, 100g tvrdého sýra, 75g jader vlašských ořechů, 1 lžíce sekané petrželové natě, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 5 lžic mléka, 50g oleje, 50g másla, 75g hladké mouky.
Kuřecíprsíčka zbavíme kůže, kostí a zlehka je naklepeme. Prořízneme do nichkapsu a naplníme ji směsí ze strouhaného sýra, petrželky a drcenýchjader ořechů. Otvor spíchneme párátkem. Osolíme, opepříme. Obalíme vmouce, namočíme do rozšlehaných vajec s mlékem a opečeme na oleji.Přidáme máslo a zvolna dusíme. Podáváme s dušenou rýží.

168. Plněná kuřecí prsíčka č. 2

Pro 4 osoby - 4 porce kuřecích prsou, sůl, pepř, 100g šunky, 50g sýra, rozmarýn, zelená petrželka, mouka, 2 vejce, asi 1 dl mléka nebo piva, strouhanka.
Celková doba přípravy 40 minut. Doba fritování 6-7 minut. Teplota 170OC.
Každouporci kuřete opatrně vykostíme, rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.Všechny porce naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobnékostičky, sýr nastrouháme najemno. Sýr smícháme se šunkou, nasekanýmrozmarýnem a petrželkou. Směsí naplníme všechny kapsy. Uzavřeme jepárátky nebo zašijeme nití. Jednotlivé porce obalíme nejprve v mouce,potom ve vejcích smíchaných s mlékem nebo pivem a nakonec vestrouhance. Tuk ve fritovacím hrnci zahřejeme na požadovanou teplotu aobalená kuřecí prsa fritujeme dozlatova. Plněná kuřecí prsa podáváme sezeleninovým salátem a vařenými brambory.

169. Plněná kuřecí prsíčka č. 3

Pro 2 osoby - 2 řízky z kuřecích prsou nebo 4 menší, 4 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžíce másla, 50g strouhané Nivy, 100g strouhaného ementálu, šťáva z poloviny citrónu, tuk na pečení, sůl a pepř.
Začnemepřípravou sýrového překvapení. Máslo utřeme do pěny, vmíchámestrouhanou Nivu a ementál, ochutíme citrónovou šťávou, a třemedohladka. Pak dáme vychladit směs do ledničky. Když pěkně ztuhne,uděláme z ní válečky nebo nakrájíme tenké hranolky. Kuřecí řízečkyrozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté do řízků vložímehranolek nebo váleček ze sýrové hmoty, sepneme párátky nebo speciálnímpérkem, a v rozehřátém tuku po obou stranách opečeme. Pak dáme dopředehřáté trouby dopéci. Podáváme s bramborem a kompotem.

170. Plněná kuřecí prsíčka č. 4

1 kg kuřecích prsíček, 150g šunky, 150g eidamu, 100g žampiónu, lžíce másla, 1 dl bílého vína, sůl, lžíce hladké mouku, 2 lžíce oleje.
Kuřecíprsíčka nakrájíme, naklepeme, osolíme, pokryjeme plátkem šunky, plátkemsýra, přeložíme, okraje sklepneme paličkou (můžeme sepnout párátkem),lehce poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Dovýpeku přidáme pokrájené žampióny a máslo, podusíme a zastříkneme bílýmvínem. Podáváme se zeleninou a bramborovými kroketami.

171. Pikantní kuřecí prsíčka

Připravímesi tolik porcí kuřecích prsíček, kolik čekáme hostů. Pak si připravímemarinádu z oleje, vinného octa, sojové omáčky, tymiánu, pálivé papriky,rozetřeného česneku, jemně pokrájené cibule, trochy hořčice, kečupu asoli. Osušené maso osolíme a potřeme směsí a dáme do ledničky podpokličkou asi na 2 -3 hodiny marinovat. Na rozpálený gril pokládámeporce a často je potíráme marinádou. Obracíme a asi za čtvrt hodinymůžeme prsíčka konzumovat.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: