06.Březen 2010,10:40

172. Pikantní kuřecí řízky

4 kuřecí řízky, 2 stroužky česneku, sůl, mletá sladká paprika, mletý pepř, mletý zázvor, hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka, ztužený tuk na smažení.
Kuřecí řízky naklepeme a po obou stranách potřeme směsí


ks


česnekuutřeného se solí a kořením. Necháme několik hodin v chladu odležet,obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a strouhance a poobou stranách pozvolna do zlatova usmažíme. Podáváme s vařenýmibrambory a se salátem nebo kompotem.

173. Sváteční kuřecí řízky

4 řízky, 4 žampiony, sůl, Hera, 50g zmrazeného hrášku a mrkve, sekaná petrželka, vejce, mouka, strouhanka, olej.
Řízkynaklepeme. Houby nakrájíme nadrobno a osmahneme na na troše Hery. Asi20g Hery utřeme se solí, přidáme zeleninu a houby, ze směsi v alobaluvyrobíme 4 válečky, které necháme ztuhnout v chladnu. Válečky zabalímedo řízků, stáhneme nití, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažímena oleji do zlatova.

174. Pilaf z kuřecích jater

10-12 kusů kuřecích jater, 250g rýže, 200g nakrájené mrkve, 2 střední cibule, svazek petrželky, 1 l kuřecího vývaru, strouček utřeného česneku, 1 a 1/2 lžičky kari, sůl, pepř, 2 rajčata, pár lžic oleje.
Játraopečeme a nakrájíme. V tuku od jater osmahneme cibuli a petržel.Přidáme játra, mrkev, rýži, vývar, kari a česnek, osolíme a opepříme.Dusíme pod pokličkou. Podáváme zdobené plátky rajčat.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: