06.Březen 2010,10:22

177. Dušené kuře s brokolicí

Pro 4 osoby - 500g kuřecích prsíček, 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce suchého sherry, 2 lžíce oleje, 2 kousky 2,5 cm dlouhé čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 450g brokolice, 1 velká červená paprika, 4,5 dl drůbežího vývaru, 100g těstovinových mašliček, 30g piniových oříšků nebo mandlí.
Smíchámesherry se sójovou omáčkou a se škrobem a ve směsi důkladně obalíme masonakrájené na proužky. Necháme marinovat asi čtvrt hodiny. Na lžícioleje osmahneme ve vyšší pánvi na tenké proužky nakrájený zázvor ačesnek, přidáme na malé růžičky rozebranou brokolici a nechámezměknout. Děrovanou naběračkou vybereme zeleninu do mísy. Přidáme zbylýolej a maso na něm opečeme, pak vyndáme a přidáme k zelenině. Do pánvevlijeme vývar, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Na mírném ohnivaříme za občasného míchání asi 10 minut, až se vývar vsákne. Dotěstovin vmícháme maso se zeleninou a piniové oříšky. Necháme prohřát apodáváme.

178. Dušené kuře s křenem

1 kuře, 60g másla, lžičku hladké mouky, 2 dl šlehačky, 2 lžíce křenu, cibuli, sůl, pepř, kousek masoxu, tuk.
Kuřerozdělíme na porce, osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova.Porce vyjmeme, na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidámemaso, kousek masoxu, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme,šťávu zaprášíme moukou, necháme chvilku osmahnout, podlijeme trochouvody a povaříme. Do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít varem,přidáme křen a odstavíme z ohně.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: