04.Březen 2010,13:21
1 kuře, olej, slivovice, 3 cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 2 dl vývaru z kostky, 2 zelené papriky, 6 žampiónů, 2 lžíce rajského protlaku, 4 kuličky nového koření, 2 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, sůl, 20 kuliček černého pepř.
Kuřevykostíme a z kostí a kůží, větší cibule, 2 stroužků česneku, 20kuliček nového koření, kostky masoxu a soli (můžeme přidat i kořenovouzeleninu) připravíme polévku (použijeme ji i na podlití masa). Kuřecímaso nakrájíme na kousky, na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli(8 až 10 minut), přidáme maso a smažíme ho do zlatova za častéhomíchání zhruba 4-6 minut. Poté zasypeme sladkou a pálivou paprikou(pokud děláme pouze pro dospělé, můžeme dát až celou lžíci pálivépapriky), osolíme, podlijeme 2 dl horkého vývaru (vody s masoxem),přidáme na nudličky nakrájené papriky a na plátky nakrájené žampiony adusíme doměkka (8 až 12 minut). Nakonec zahustíme protlakem. Alkoholem(podle chuti můžeme použít i meruňkovici nebo koňak), který trochuzahřejeme, zalijeme až maso na talíři a zapálíme. Podáváme s rýží,zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: