04.Březen 2010,13:15
1 kuře, 150 g vepřového sádla, 250 g vepřového libového masa, 1 sklenička vína sherry, 80 g mouky, 1 cibule, 300 g žampiónů, 300 g nových brambor, 5 artyčoků, 200 g malých bílých fazolek, 30 g oloupaných mandlí, 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec, petržel, oregano, sůl, pepř.
Kuře avepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na sádledorůžova. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sherry a chvilku podusíme.Necháme vychladnout, přimícháme mouku, zalijeme vodou a necháme namírném ohni vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme houby, oloupané apodélně nakrájené artyčoky, brambory a fazolky (které předem lehceosmažíme) a vše dovaříme doměkka. Podle chuti dosolíme a dopepříme.Mandle smícháme s vařenými žloutky, nakrájenou petrželkou a oreganem apřidáme k hotovému jídlu 5 minut před servírováním.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: