04.Březen 2010,12:20
1 kuře, 0,1 dl rybízového sirupu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 2 cibule, 1 strouček česneku, sůl, hrst rozinek, 2 cl pálenky, 2 kapie, 1/4 l ananasového kompotu, pepř, sladká mletá paprika, čili, zázvor, mleté nové koření, drcený kmín, citrónová šťáva, glutasol.
Kuřevykostíme, tuk a kůži nakrájíme na drobné kousky, vysmažíme. Masonakrájíme na malé plátky a naložíme do směsi připravené z rybízovéhosirupu, vína, sójové omáčky, medu, koření, utřeného česneku se solí a 1drobně nakrájené cibule. Necháme ležet asi 2 hodiny. Dáme na vysmahnutýtuk, opékáme a až je maso skoro měkké, přidáme kapii krájenou nanudličky, rozinky, které jsme před tím namočili do pálenky a ananasovýkompot. Ještě chvíli prohřejeme a dochutíme glutasolem a citrónovoušťávou.