04.Březen 2010,12:14
1 slepice, 2,5 dl smetany, jíška z 50g másla a 50g hladké mouky, 200g sterilovaného hrášku (nebo zmraženého, čerstvého, který krátce povaříme v osolené vodě), 2,5 dl slepičího vývaru, 1 cibule, 1-2 lžíce oleje, sůl, špetka muškátového strouhaného oříšku.
Dobřeočištěnou a omytou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibulkupokrájíme a osmahneme mírně na oleji. Zvlášť uděláme jíšku, kterourozředíme vývarem a povaříme (je-li vývaru málo, přidáme ho ještě 2,5dl nebo jen podlijeme vodou). Do jíšky dáme hrášek, ochutíme muškátem adoplníme smetanou. Nalijeme na uvařenou slepici, kterou jsme předtímvykostili a pokrájeli na větší kousky. Už jen prohřejeme, nevaříme.