04.Březen 2010,12:10
4 porce slepice, 40g másla, 20g oleje, 1 malá cibule, 1 jablko, 20g hladké mouky, 1,5dl sladké smetany, vývar, sůl, kari koření.
Porceslepice osmažíme na oleji dozlatova v tlakovém hrnci a vyjmeme. Dooleje přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášímemoukou a osmažíme. Přidáme osmažené maso a vmícháme kari (asi půl ažjednu lžičku podle chuti), zalijeme asi 3dl vývaru, hrnec uzavřeme adusíme asi hodinu doměkka. Pak maso vyjmeme, přidáme jemně nastrouhanéjablko, krátce povaříme, přidáme smetanu, přihřejeme a omáčkuprocedíme. Příloha: houskový knedlík.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: