04.Březen 2010,11:59
Pro 4 osoby - 50g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 1 kg slepice, sůl, pepř, špetka pálivé a 1/2 lžičky sladké papriky, 500g brambor, 1 mrkev, 500g pórku, 1 paprika.
Slaninunakrájíme nadrobno, necháme ji rozškvařit a přidáme na ni nakrájenýčesnek a necháme ho jen krátce osmahnout. Doplníme oloupanou cibulí,nakrájenou na tenká kolečka, necháme zpěnit, přidáme očištěnou slepicirozseknutou na menší části, sůl, pepř i oba druhy papriky, zalijemevodou a dusíme. Jakmile začne maso trochu měknout (doba záleží na stáříslepice), přidáme k masu oloupané, na kostky nakrájené brambory aočištěnou mrkev, nakrájenou na menší kostičky, a dále dusíme. Za 1/4hodiny přidáme ještě očištěný, na kolečka nakrájený pórek a společnědodusíme do měkka. Pikantnější chuť získáme ještě přidáním nadrobnonakrájené papričky. Můžeme ji však vynechat, je-li pokrm určen pro děti.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: