03.Únor 2010,16:42
Vydatný farmářský guláš podlitý vínem, vonící po houbách, zelenině a koření si nežádá víc než domácí křupavý chléb.
800 g hovězí kližky, 100 g červené cibule, 100 g pórku, 100 g mrkve, 10 stroužků česneku,
5 brambor, 5 lístků bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře,
100 g rajčatového protlaku, 30 g sušených lesních hub, 1,5 l hovězího vývaru
0,5 l kvalitního červeného vína, 100 ml oleje, sůl


Postup:
Sušenéhouby namočíme do vody. Kližku očistíme a nakrájíme na kostky. V hrncina rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečeme, poté jej osolíme aopepříme.
V pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme koření aorestujeme, vložíme protlak, orestujeme, přidáme houby a opětorestujeme.
Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, zalijemehovězím vývarem, vínem a dusíme hodinu, poté přidáme oškrábané a navětší kostky nakrájené brambory a dusíme do změknutí.


kr

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: