03.Únor 2010,12:56
Ingredience:
375 g předního hovězího, 35 grostlinného tuku, 75 g cibule,
1 stroužek česneku, 7.5 g mleté papriky, sůl mletý pepř, 3 dl vývaru,
25 g hladké mouky, 20 g slaniny 50 g nakládané kapie a celeru 1 vařená vejce
Postup:
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou,zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého mícháníosmahneme. Přidáme pepř, utřený česnek,sůl , podlijeme částí vývaru a dusíme. Pod poloměkkým masem vydusíme šťávudo tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusímedo změknutí. Maso vyjmeme, šťávupřecedíme na maso. Nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme nakrájené kapie a celer, prohřejeme a směsí a vejci zdobíme porce guláše.