01.Únor 2010,19:17
Ingredience:
3/8 kg jehněčí kýty, 1lžíce másla, 1 cibule, 1/2 mrkve, sůl, 1/2 lžičky hladké mouky, mletápaprika, 2 papriky (zelené), 2 rajčata zelená, petrželka
Postup:
Namásle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a po všechstranách je opečeme. Pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme nanudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpaří,přisypeme mouku a opražíme. Zalijeme vývarem z kostí,přidáme mletou papriku, sůl a dusíme téměř do změknutí. Přidáme nakroužky nakrájené zelené papriky a dusíme společně.
Asi 1/4 hodiny před podáváním pokrmu přidáme oloupaná drobně pokrájená rajčata
a dusíme asi 10 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou.
Příloha: rýže nebo pšeničný chléb