31.Leden 2010,07:56
Ingredience:
1200 g jeleního nebo srnčího masa - krk, bok nebo hrudí, 1000 g cibule,
500 g vepřového sádla, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 4 rajčata,
2papriky, sklenička sterilovaného leča, 500 g brambor (z toho 3 syrovéna zahuštění), sušené nebo čerstvé houby, 300 ml červeného vína, mletápaprika
kmín, česnek, majoránka, větvičky z jedličky, sůl, pepř
Postup:
1.Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky,kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky.
2.Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou adrceným kmínem dozlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme mletoupaprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí.
3. Přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo, podlijeme vínem

a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky
a nastrouhanými brambory do změknutí.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: