31.Leden 2010,05:03
Ingredience:
300 g zadního hovězího masa, 300 g vepřového ramínka, 300 g patisonů nebo cukety,
60 g tuku, 200 g cibule, 1 zelená paprika, 2 rajčata, 2 lžíce hladké mouky,
2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky,
2 lžíce kečupu, pepř, vývar z kostky bujónu, sůl


1



Postup:
Nejdříveočistíme cibuli, oloupeme cuketu nebo patison a obojí nakrájíme nahrubé kostky. Také opláchnuté a osušené hovězí i vepřové maso pokrájímena větší kostky.
Očistíme česnek, zelenou papriku (nakrájímeji na proužky) a spaříme a oloupeme rajská jablíčka. V kastrolurozpálíme tuk (olej, sádlo), osmažíme na něm cibuli, přidáme hovězímaso a také ho osmahneme po všech stranách. Zhruba po 10 minutáchpřidáme vepřové maso a také osmažíme. Mícháme.
Když jevepřové maso téměř měkké, rozprášíme na ně hladkou mouku, promícháme smasem a znovu necháme osmahnout. V tomto okamžiku přidáváme nakrájenépatisony nebo cuketu, přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, pepř,mletou papriku a sůl. Po troškách podléváme vývarem až dosáhnemepotřebného množství tekutiny. Stále mícháme. Necháme chvíli provařit apotom přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Dále dusíme na mírném ohniaž je maso měkké. Ke třeba počítat s tím, že přidáním patisonů čicukety do guláše vznikne při stejném množství mouky trochu řidšíomáčka. Nevyhovuje-li vám to, stačí zaprášit maso větším množstvímmouky. Guláš podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: