08.Březen 2010,16:38

98. Kuře na pomerančích č. 1

1 středně velké kuře, 3 pomeranče, 150g rostlinného oleje, lžíce medu, sůl.
Kuřeočistíme, umyjeme, osušíme, osolíme, zevnitř potřeme částí medu avložíme do něj oloupaný pomeranč. Dám e do pekáče a olejem a vodou aupečeme. Během pečení poléváme kuře šťávou. Hotové kuře dáme na mísu,obložíme ho kolečky pomeranče. Do šťávy z kuřete přidáme šťávu ztřetího pomeranče, promícháme, přecedíme a podáváme samostatně vomáčníku. Ke kuřeti podáváme rýži.

99. Kuře na pomerančích č. 2

1 kuře, 2 pomeranče, 1/4 l bílého vína, 1/4 l vývaru z kuřecího bujónu, Rama, hladká mouka na jíšku, sůl.
Kuřenakrájíme na čtvrtky, osolíme, podlijeme vývarem a s kouskem másladusíme do měkka. Porce kuřete vyndáme na talíř a do omáčky přilijemevíno, zbytek vývaru, přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry aomáčku zahustíme jemnou bílou jíškou. Porce kuřete podlijeme omáčkou,obložíme dílky pomeranče a podáváme s nočky.
Krupicové nočkyI.: Z 1/2l mléka, 70g másla a 200g krupice uvaříme hustou kaši anecháme vychladnout. Pak do ní zamícháme 4 žloutky, sůl, trochumuškátového květu a sníh z bílků. Lžíci namočenou v rozpuštěném máslevykrajujeme nočky, které klademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy,pokapeme máslem a upečeme v troubě dorůžova.
Krupicové nočkyII.: 70g másla utřeme se 3 žloutky, přidáme 140g jemné krupičky,osolíme a necháme chvíli odpočinout. Do osolené vroucí vody vykrajujemelžičkou nočky a občas zamícháme. Uvařené dáme na mísu, pokapemerozehřátým máslem a ještě horké podáváme k porcím kuřete.

100. Kuře na vermutu se smetanou

1 kuře, 3-4 rajčata, 0,5 l suššího vermutu (nejprve 2/3, potom zbytek), 200g smetany, 3-4 lžíce oleje, 1 strouček česneku, trocha tymiánu, 1 lžička sladké papriky, špetka cayenského pepře, sůl, pepř.
Kuřenaporcujeme, každou porci zaprášíme směsí soli, pepře a papriky.Kastrol vytřeme po dně a po stěnách česnekem. V kastrolu rozehřejemeolej a na něm do zlatova opečeme porce kuřete. Přilijeme vermut a podpokličkou dusíme na středním ohni asi půl hodiny. Pak přidáme spařena,oloupaná, rozčtvrcená rajská jablka zbavená jader a přilijeme polovinu
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: