16.Červen 2010,16:29

DIVOKÝ KAPR NA GRILU:

Kapra (vykuchaného a bez hlavy) osolíme, opepříme a necháme do druhého dne uležet. Do kapra vložíme bobkový list, kuličky nového koření, 2 plátky másla, snítku tymiánu, na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený celer. Zabalíme do alobalu potřeného olejem a grilujeme.

FAZOLE S PÁRKY V ALOBALU:

2 plechovky fazolí v rajčatovém nálevu, 4 párky, 4 plátky slaniny, 1 cibule, 2 zelené papriky, mletá paprika, sůl. Na rozehřátém tuku opečeme nakrájenou slaninu a párky, přidáme nakrájenou cibuli a nudličky papriky. Zvlášť na tuku zpěníme mletou papriku, přidáme fazole i s nálevem a prohřejeme. Rozdělíme na 4 kusy alobalu a uzavřeme. Zapékáme asi 10 minut v troubě. Podáváme se slanými rohlíky a zeleninovým salátem.

jidlo_piti_nahled035

ŽEMLOVKA NA GRILU:

Do alobalu vytřeného máslem poklademe na kolečka nakrájený rohlík, pokapeme medem, na plátky nakrájená jablka, posypeme je cukrem, skořicovým cukrem, plátky másla a přikryjeme vrstvou rohlíků. Alobal dobře uzavřeme a zapečeme v troubě nebo v přírodě na mírném ohni. Pro dospělé můžeme jablka pokapat rumem.

OPILÁ JABLKA:

Na máslem vymazaný alobal dáme jablko, zapícháme 3-4 hřebíčky, do místa po stopce nasypeme trochu krystalového cukru, zakápneme lžící rumu. Alobal dobře uzavřeme a na roštu, na mírném ohni zapečeme, nebo spíše dusíme, až jablka trochu změknou.

 
kategorie: Recepty - Grilování
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: