25.Duben 2010,22:29

Jednoduše podle tabulek a “dotazníku” jejiž autorem je instruktor zdravotnické služby na jedné americké škole. Podle jeho názoru tabulky a “dotazník” mimoděk nutí každého, aby se vážně zamyslel nad svou životosprávou - a tím se stává celá tato “matematika” užitečnou a prospěšnou. Je třeba to však všechno brát s rezervou: údaje tabulek i “dotazníku”  pocházejí spíše ze statistik než z vědeckých podkladů a poskytují jen značně všeobecný, rámcový obraz délky života. Může se například ukázat, že podle těchto tabulek, by mnozí, co překročili střední věk, nemeli už dávno žít. Tedy: berte to spíše jako zábavu pro dlouhé večery, nebo deštivé dny dovolené…….

iojioi

Kolik máš dnes:Měl by ses dožít:
1 - 4 let56 - 60 let
5 - 20 let61 - 65 let
21 - 25 let66 - 70 let
26 - 35 let71 - 75 let
36 - 40 let76 - 80 let
41 - 45 let81 - 85 let
46 - 50 letpřes 86 let

Při vypočítání délky života je třeba však vzít v úvahu dodatečně “dotazníkové” úkolnosti:

Rodinné záležitosti.

Za každých 5 let o něž přežil tvůj otec sedmdesátku, si připočítej 1 rok života. Analogově postupuj i v případě matky.

Stav.

Jsi-li ženatý (vdaná) - připočítej si 5 let života. Když si překročil(a) 25 let a jsi ještě svobodný(á) - odpočítej si 1 rok života za každých 10 let mládenectví, nebo pannenství.

Kde máš stálé bydliště?

Jestliže na vesnice nebo v malém městečku - připočítej si 4 roky života. Jestliže ve velkém průmyslovém centru - odpočítej si 2 roky.

Hmotná situace.

Daří-li se ti příliš dobře, nebo ustavičně “třeš bídu” - v každém z těchto vyhrocených případů si odpočítej 3 roky života.

Tvoje postava.

Máš-li po čtyřicítce, odpočítej si 1 rok života za každé 2 kg tělesné nadváhy. Za každý nadbytěčný centimetr v pasu, v poměru k objemu hrudníku - odpočítej si 1 rok.

Gymnastika.

Cvičíš-li pravidelně, ale málo - připočítej si 3 roky, jestliže hodně, připočítej si 5 let života.

Povaha.

Vyrovnaná a veselá - připočítej si 5 let. Život plný nervozity a napětí, odpočítej si podle intenzity těchto stavů 1 až 5 let života.

Alkohol.

Piješ-li hodně, odpočítej si 5 let, piješ-li příliš mnoho - odpočítej si 10 let života.

Cigarety.

Vykouříš-li 10 -20 cigaret denně - odpočítej si 3 roky. Když 20 - 30 odpočítej si 5 let. Vykouříš-li přes 30 cigaret denně, odpočítej si 10 let života. Když občas vykouříš dýmku, nebo doutník - odpočítej si 2 roky života.

Zdravotní záležitosti.

Jestliže se pravidelně podrobuješ lékařským a dentistickým vyšetřením - připočítej si 3 roky života. Když často churavíš, odpočítej si 2 roky života.

 
kategorie: Zábava
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: