14.Listopad 2009,23:49






Byla jsem sama se synem a neměla jsem peníze na nějaké ježdění po dovolených. Na vandry se mi s prckem, kterému byl teprve rok moc nechtělo. Byla jsem s ním jednou a moc jsme promokli, sice bez následků, ale bála jsem se o něj a proto jsem to už nechtěla riskovat. S kamarády jsem však byla neustále ve spojení. Jeden z nich přišel v létě, že pracuje jako zedník někde na Slapech a jsou tam chatičky, že mě tam do jedné na týden ubytuje, abych byla s klukem venku.
Bolo tam krásně. Vedle v chatce bydlel jeho kolega s manželkou a tak jsme večer sedávali společně, vařili si dobrůtky a smáli se všemu, co vypadlo někomu z nás z pusy. Jednou jsme seděli s manželkou kamaráda po obědě venku a popíjeli kafíčko. Syn zatím po obědě v chatce spinkal. Najednou koukám, že se vynořil z chatky a vykulenýma očima, pomaličkým krokem se batolil ke mě. Nevydal ani hlásek jen z pusy mu chrčelo tolik slin, že první, co mě napadlo, že snad něxo chytil.
Všechno, co mě na sobě měl turch proslintané.





Vyděšeně jsem na něj koukala a začala panikařit, kam s ním k doktorovi? Neplakal jen stále vykuleně koukal. Teplotu po hmatu neměl. Mluvila jsem na něj: "Bolí Tě něco?" Jen zakroutil maličko hlavou, že ne. Nechápala jsem nic. Už jsem pomalu brečela z té bezmoci, že nemám odkud zavolat, když syn najednou vyndal ručičku, kterou měl za zády. V ruce držel papriku, kterou jsem měla v chatce na večer pod maso. Snědl jí skoro celou. Když jsem jí ochutnala, bylo mi to jasné. Pálela jako čert i s rohama. Do dnes nechápu, proč ho neodradilo hned to první pálivé sousto.
 
kategorie: děti
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: