15.Listopad 2009,10:09
Osobně vyzkošené!
Suroviny:
- 2 hermelíny
- 1 čilli paprička, neměla jsem tak jsem použila 4 větší již naložené feferonky nakrájené na proužky
- 1 až 2 cibule podle velikosti a chutě
- 4 stroužky česneku
- celý pepř (pro hezký pohled se dá použít barevný pepř)
- sůl
- mletá paprika
- dají se přidat i olivy s papričkou, ale to jen kdo chce - působí to hezky na oko
- olej na zalití (asi 300 ml - záleží na velikosti sklenice)
Postup:
Cibuli nakrájíme na jemnější půlkolečka, česnek nakrájíme na co nejtenší plátky. Do sklenice si nalijeme trochu oleje, aby se nám dostal spolehlivě do spodu sklenice. Začneme pokládat vrstvy. Vrstvu s hermelínem vždy trochu osolíme a posypeme mletou paprikou. Pokračujeme do vyčerpání zásob a zalijeme olejem, pokud dobře pěchujeme, je lepší olej přilévat postupně.
Dělala jsem to prvně a tak jsem po uzavření kelímku (sklenice, nebo, co doma najdete na uzavření) vče proklepala v ruce, abych ochutnala, zda je olej dost slaný, nebo nepřesolený. Podle chuti jsem přidala ještě sůl a opět promíchala.Olej se tím mírně zabarvil do červena od mleté papriky.
Po uzavření necháme 3 dny uležet (4 den byl lepší)
Dobrou chuť a hlavně vydret ty 3 až 4 dny!!!
Cibuli nakrájíme na jemnější půlkolečka, česnek nakrájíme na co nejtenší plátky. Do sklenice si nalijeme trochu oleje, aby se nám dostal spolehlivě do spodu sklenice. Začneme pokládat vrstvy. Vrstvu s hermelínem vždy trochu osolíme a posypeme mletou paprikou. Pokračujeme do vyčerpání zásob a zalijeme olejem, pokud dobře pěchujeme, je lepší olej přilévat postupně.
Dělala jsem to prvně a tak jsem po uzavření kelímku (sklenice, nebo, co doma najdete na uzavření) vče proklepala v ruce, abych ochutnala, zda je olej dost slaný, nebo nepřesolený. Podle chuti jsem přidala ještě sůl a opět promíchala.Olej se tím mírně zabarvil do červena od mleté papriky.
Po uzavření necháme 3 dny uležet (4 den byl lepší)
Dobrou chuť a hlavně vydret ty 3 až 4 dny!!!