15.Listopad 2009,10:09
Osobně vyzkošené!


 


Suroviny:
  • 2 hermelíny
  • 1 čilli paprička, neměla jsem tak jsem použila 4 větší již naložené feferonky nakrájené na proužky
  • 1 až 2 cibule podle velikosti a chutě
  • 4 stroužky česneku
  • celý pepř (pro hezký pohled se dá použít barevný pepř)
  • sůl
  • mletá paprika
  • dají se přidat i olivy s papričkou, ale to jen kdo chce - působí to hezky na oko
  • olej na zalití (asi 300 ml - záleží na velikosti sklenice)
Postup:

Cibuli nakrájíme na jemnější půlkolečka, česnek nakrájíme na co nejtenší plátky. Do sklenice si nalijeme trochu oleje, aby se nám dostal spolehlivě do spodu sklenice. Začneme pokládat vrstvy. Vrstvu s hermelínem vždy trochu osolíme a posypeme mletou paprikou. Pokračujeme do vyčerpání zásob a zalijeme olejem, pokud dobře pěchujeme, je lepší olej přilévat postupně.

Dělala jsem to prvně a tak jsem po uzavření kelímku (sklenice, nebo, co doma najdete na uzavření) vče proklepala v ruce, abych ochutnala, zda je olej dost slaný, nebo nepřesolený. Podle chuti jsem přidala ještě sůl a opět promíchala.Olej se tím mírně zabarvil do červena od mleté papriky.

Po uzavření necháme 3 dny uležet (4 den byl lepší)

Dobrou chuť a hlavně vydret ty 3 až 4 dny!!!
 
kategorie: Recepty
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: