22.Prosinec 2009,06:02
termoska
1 porce
Ingredience:
chléb, tuřanské (či jiné nakládané kyselé) zelí
uzenina (např. salám či špek), vejce, olej
česnek, kari koření, sůl, pepř


Popis přípravy:
Dejtena pánvi rozehřát olej. Krajíce chleba nakrájejte na půlky a osmažtejako topinky. Až dosmažíte poslední, máte pánev prakticky čistou amůžete pokračovat. Přidejte olej a dejte osmažit na drobné kousky(plátky, kostečky…) nakrájenou uzeninu. Pak přidejte kysané zelí anechejte trochu osmažit. Přidejte kari (=t o nejdůležitější!!!), můžetei pepř a sůl. Topinky potřete stroužky česneku a posolte. Že je zelíhotové, poznáte podle chuti. (Až trochu zesklovatí a nebude syrové cca10 min.) Dejte ho na připravené topinky a - máte opět čistou pánev. Prozměnu přidejte oleje a rozklepněte pár vajec. Udělejte je jako vaječnouomeletu, posolte, popepřete (=nemíchat!). Tu pak rozkrájejte na menšídílky a dejte na vrch topinek se zelím.
 
kategorie: Recepty - Pomaránky na topinky
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: