03.Leden 2010,06:06
víkend
Pro 6 osob - Oblíbené jídlo pro sváteční příležitosti podle paní M.Reidingerové. Zvláště vhodné pro hosty.


Naosmince másla zpěníme středně velkou cibuli do skleněna, zasypemelžičkou sladké papriky. Naklepané osolené a opepřené vepřové řízky(6)po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme. Asi po 20 minutáchpřidáme na jemném struhadle nastrouhanou kořenovou zeleninu (2 mrkve,půl celeru, 1 petržel), asi 2 feferonky a několik plátků usušené houbyzvané pestřec (zastupuje lanýže, které nemíváme v zásobě). Podusíme doměkka a zalijeme litrem zakysané smetany zahuštěné hrubou moukou.Omáčka sice nemá ten hedvábný charakter jako obvyklá svíčková, alestrouhaná zelenina a hrubá mouka jí dodávají výbornou chuť. Můžemepodávat s knedlíkem, s rýží, ale nejvíce chutná s moučnými noky. Kjídlu se pije nejlépe plzeňské pivo.
 
kategorie: Recepty - Řízky - Krkovička
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: