02.Leden 2010,10:44
?

4 vepřové řízky, 2 hrušky, sůl, mletý pepř, 30g tuku.
Omáčka: 1-2 lžíce hladké mouky, tuk, 2 dl vody, 2 dl bílého vína, 1,25 dl smetany ke šlehání, sůl, cukr, kari koření.

Pevnézralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme nakostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tukuřízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmemea necháme v teple. Do pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidámemouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme smetanu apřivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společněprohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškamipřelijeme maso. Podáváme s pečivem.
 
kategorie: Recepty - Řízky - Krkovička
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: