06.Prosinec 2007

Každou z nás někdy napadlo – jak bych asi vypadala, kdybych měla naprosto odlišnou barvu vlasů. I když si tyto představy můžete realizovat pomocí paruky, proč byste to dělala… prostě vás tahle barva zaujala, a tak ji jednoduše vyzkoušíte. Bacha ale, aby z toho nebyl malér.

Do jaké barvy »obalíte« svou hřívu?

Ne každému sluší všechno a rozhodně si nemůžete říct, že když jste tmavý typ, můžete si dovolit jak černou, tak jakoukoliv červenou. Ono totiž také hodně záleží na tom, jakou máte barvu pleti, jaké máte oči, zda jste pihovatá nebo nikoliv. Připravili jsme proto pro vás přehled čtyř základních barevných typů.

 

Je tady jaro – volte jemný tón!

Vaše pleť je velmi světlá, působí něžně a je téměř průsvitná – odráží se v ní světlebéžové tóny a na tvářích máte broskvové »ruměnce«. K vašemu typu se v žádném případě nehodí žádné výrazné barvy. Nejlépe uděláte, vyberete-li si barvu s medovým nádechem. Rovněž si do přirozeně světlých vlasů můžete nechat aplikovat zlaté pramínky. Pokud se chystáte dělat experimenty, sáhněte raději po světlých  tónech – zvýrazníte svou nevinou tvářičku. Zapomeňte na rudé kreace a zrzavé odstíny. Pokud byste chtěla ztmavit, upozorňujeme, že ani tmavší hnědé odstíny tomuto typu příliš nesluší.

 

Slunečné léto – ale chladné!

Ačkoliv by se mohlo zdát, že letní typ bude svěží, barva pleti je spíš fádní a působí chladným dojmem. Tvářičky mohou být lehce červené nebo mít modravě růžový nádech. Co si můžete dovolit? Taková popelavě plavá barva vám bude určitě slušet. Okolí nepohrdne ani stříbřitými tóny. Jestli sáhnete po hnědém, zapomeňte na jakékoliv zlatavé efekty a hodně tmavé hnědé barvy. Mnoho parády neuděláte ani s červenou – namodralá barva pleti se zrovna dvakrát nehodí s rudými tóny s nádechem mědi.

 

Vyvážený podzim – a pihovatá holka!

Majitelky podzimního typu mají poměrně stejnoměrnou barvu pleti – je se žlutým nádechem nebo připomíná barvu slonové kosti. Co je ale nápadné, jsou pihy. No, a sama už asi dobře tušíte, že k pihovaté holce se hodí rezavá. Ale také klidně rudá a hnědé barvy se zlatavými tóny. Dovolit si můžete i oranžovou barvu, která je nesporně symbolem podzimu. Sluší vám také oříšková. Pihatá a blond? Tak to vážně ne! Tuto myšlenku vytěsněte z hlavy co nejdřív, vaše barvy by měly působit přirozeným dojmem, i když budou malinko výrazné.

 

Bílá zima – blond je tragický!

Pleť tohoto typu si nese »mléčně bílou« barvu nebo olivovou s modravými tóny. Tento typ je ale jinak tmavý, a tak si může dovolit téměř jakoukoliv tmavě hnědou. Jako jedinému sluší barvy modročerné – připomínají havraní křídla. Jestli chcete oslnit a vymykat se z řady ostatních, vyzkoušejte klidně červenofialové odstíny (odstíny borůvky, ostružiny). Zimní typ si také musí dát stopku před blond – jak byste vypadala si snad dokážete představit i bez toho, aniž byste musela běžet zkoušet nějaké paruky.

 

Řídíte se touto charakteristikou nebo jsou vám nějaká »pravidla ukradená«?

Vložil: lulukoco ¤