31.Srpen 2007

Milování je činnost veskrze vzrušující a mámivá. Milujeme se z mnoha důvodů a od sexu toho hodně očekáváme, ať už ho provozujeme s jakýmkoli partnerem.

 

Minimálně nám záleží na tom, aby vše proběhlo, jak má, a to až do úplného konce, tedy vyvrcholení. Orgasmus se liší nejen u každého člověka zvlášť, odlišně ho prožívají i ženy a muži.

 

Chlapi nemůžou lhát

U muže se vyvrcholení projeví ejakulací spermatu – lze říci, že jeho množství do jisté míry určuje kvalitu orgasmu. Ten první bývá intenzivnější než druhý. Orgasmus trvá po tu dobu, co trvá ejakulace, a jde o několik křečovitých sevření pyje. Odborníci hovoří o šesti až dvanácti těchto křečích, které následují zhruba po vteřině.

 

U mladíků je sperma vyloučeno v několika výstřicích, u mužů po čtyřicítce v jednom výstřiku, po šedesátém roku věku jde již jen o výtok bez výstřiku. Muži nemohou žádný ze svých orgasmů předstírat. Jinak je to u žen, u nichž je nutná pro dosažení orgasmu souhra více faktorů jak v oblasti fyziologické tak psychologické.

 

Ženy mohou předstírat

Stačí jediná nesrovnalost a k vyvrcholení nedojde – žena pak může orgasmus předstírat, ať již z důvodu rychlého ukončení soulože nebo proto, aby partnera potěšila. Ženy své orgasmy prožívají odlišně, stejně tak jiný je jejich počet u každé z nich v rámci jedné soulože. Některé jich mohou dosáhnout několik po sobě, většinou mají-li zkušené a trpělivé partnery, jiné dosahují orgasmu jen někdy nebo vůbec ne.

 

Při vyvrcholení většina žen slabě sténá a vzdychá, má zvrácené a otevřené oči, zrychlený tep a dýchání. Stahy cítí jen ona, muž je svým přirozením vnímat nemůže. Délka orgasmu ženy je podobná jako u muže. U obou partnerů závisí intenzita vyvrcholení jak na věku, tak na sexuálních zkušenostech, na fyzické a psychické kondici, na atmosféře a míře času, který si na milostné hrátky mohou udělat.  

Vložil: lulukoco ¤