06.Prosinec 2007

Samozřejmě tvrdíme, že celý obsah naší malé (velké) kosmetické taštičky slouží jen a jen pro náš vlastní dobrý pocit. Dokonalý make-up umí ale také leccos skrýt a leccos zvýraznit, jak všechny ženy velmi dobře vědí…

S tímhle líčením budete za hvězdu!

Sympatická image hned po ránu

Přece jen si přiznejte, že chcete působit přitažlivě především na své okolí. Upravená tvář vzbuzuje sympatický dojem, proto se určitě vyplatí dát si s ranním make-upem trochu péči. Správné líčení se skládá ze tří částí.

 

Neměly byste zapomínat na správný podklad. Kolem očí naneste oční krém a až ke krku rozetřete vhodný podkladový krém, který není příliš mastný a dobře hydratuje pokožku. Make-up neroztírejte jako krém, ale zlehka jej vklepejte od oblasti očí, přes tváře, čelo a bradu. K dosažení rovnoměrného výsledku můžete použít kromě lehkých poklepů prsty také houbičku. Jeho odstín by měl by ladit s přirozeným odstínem pleti, ideální je v obchodě zkusit si jej na vnitřní straně předloktí. Počítejte také s tím, že make-up, který jste používala v létě, bude pro podzimní a zimní období příliš tmavý a mohl by působit nepřirozeně.

 

Přepudrovat a můžeme vyrazit

Pudr vaše dílo zdokonalí a vyrovná nerovnosti pleti. Doporučuje se používat pudr o jeden odstín světlejší, než je pleť. Méně znamená i zde více – pod silným nánosem pudru vyniknou vrásky, naopak pod slabší vrstvou se překryjí. Jaké jsou triky vizážistů? Zelený pudr umí zakrýt červené skvrny a zarudnutí pleti, růžově zbarvený dodá unavené pleti pěkný nádech. Oceníte i pudr v podobě malých barevných kuliček, který umožňuje jemný a přirozený odstín. Nakonec umělecké dílko oživí tvářenka, roztírá se nejlépe rukou nebo malým štětečkem. Růž na tváře nemusí být jen v tónech červené a růžové, naopak vhodnější jsou zlatavé hnědé a oranžové odstíny. Není třeba to s ní ale přehánět – když se přece jen stane, pomůže vám opět světlý pudr.

 

Buď jedno nebo druhé

Vyberte si, zda zvýrazníme líčením více rty nebo oči, aby byl make-up působivý. Hvězdné líčení pro sezónu podzim, zima 2007/08 je založeno na zdůraznění očí černošedou úzkou linkou nebo kouřovými stíny. Použití linek vyžaduje šikovnost a cvik, pomůžeme si nejdříve nakreslením bodů, které pak postupně spojujeme. Kajalová tužka vypadá jemněji než tekuté linky a líčení s ní zvládnete určitě hravě. Aby černé linky vynikly, nekombinujte je se stíny. Oční stíny by měly ladit s barvou očí, kouřové stíny nanesené na celou plochu očního víčka aplikujte s přirozeným přechodem doztracena. Takové líčení je výjimečné tím, že sluší každé barvě očí, působí přitom diskrétně i nedostupně zároveň.

 

Kdo se bojí rudé?

Muži ostře červené rtěnky příliš nemilují, ženy v takových barvách působí na jejich vkus příliš dominantně. Přesto si jednu výraznou rudou rtěnku pořiďte, alespoň pro letošní podzim. Uhlově černé oči a sytě červené rty totiž působí nesmírně elegantně a vy si určitě ráda pro jeden večer střihnete roli femme fatale. Nápadná barva rtěnky ale vyžaduje přesné líčení, čím křiklavější tón použijete, tím více budou vidět nedostatky. Je dobré na rty použít podkladový make-up nebo pudr, barva vydrží déle a rtěnka se bude lépe nanášet na suché rty. Ostře červená rtěnka chce trochu odvahy, ale budete nezapomenutelná.

 

A jaké líčení se líbí vám?

Vložil: lulukoco ¤