21.Březen 2010,12:48

11. Kuře bez tuku

Kuře rozpůlit, osolit, dát na jenské sklo. 1 hodinu neotvírat troubu! Pak potřít máslem a paprikou a ještě chvíli péct.

12. Kuře pod peřinou

1 menší kuře, 3 rohlíky, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá paprika, vegeta, olej, cibule, sůl pepř, 2 vajíčka, 500g bůčku, petrželová nať.
Kuře rozporcujeme a vykostíme. Do vymaštěného pekáče vložíme vykostěné porce kuřete (křídla a kosti použijeme na polévku), osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Na mlýnku pomeleme střídavě bůček, rohlíky a česnek, cibuli. Do vzniklé mleté masy přidáme vegetu, koření, sůl, pepř, majoránku a vajíčko a vše důkladně rukou promícháme. Vzniklou směs poklademe na připravené jednotlivé kuřecí porce (přikrytí peřinou). Na vrch vložíme petrželku. Mírně polijeme olejem a dáme do trouby asi na hodinu péci. Podáváme s bramborovou kaší.

13. Kuře pro mlsné jazýčky

Nachystáme si ruličky - na plátek šunky dáme plátek sýra, na sýr plátek anglické slaniny a stočíme. Těmito ruličkami vyplníme kuře a můžeme je dát i pod kůži kuřete, kterou pak zašijeme. Kuře posolíme a dáme péci do mírně vyhřáté trouby, bez tuku, bez vody. Po 45 min. pečení potřeme rozpuštěným máslem s grilovacím kořením, aby vznikla křupavá kůžička. Doba pečení je podle velikosti kuřete, asi 1,5 hod.

14. Kuře podle Judity

500g kuřecích prsíček, 2 kolečka zavařeného ananasu nebo stejné množství kostiček, 1 dl šťávy z kompotu, sůl, pepř, lžíce sójové omáčky, lžíce oleje, půl lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku.
Kuřecí prsíčka mírně osolíme (dle slanosti sójové omáčky), opepříme, potřeme olejem, a na zbytku oleje opečeme. Přidáme krájený ananas, chvíli dusíme, pak maso vyndáme, a do vypečené šťávy přidáme utřený česnek. Vlijeme mouku rozkvedlanou v ananasové šťávě, zakápneme sójovou omáčkou a povaříme až zhoustne. Jako koření lze přidat rozmarýn. Šťávou přelijeme porce masa a podáváme. Jako příloha je rýže.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: