08.Březen 2010,00:22

109. Kuřecí minutkový guláš

300g vykoštěného kuřecího masa, 40g oleje, 20g másla, 100g kapie, 3-4 lžíce kečupu, mletá paprika, sůl, feferónky
Kuřecímaso pokrájíme přes vlákna na hranolky, vložíme na pánvičku srozehřátým olejem a prudce osmažíme za stálého míchání. Po dvouminutách přidáme pokrájené kapie, kečup, pokrájené feferónky, okořenímemletou paprikou, osolíme a za stálého míchání, krátce podusíme. Hnedpodáváme s dušenou rýží nebo opečenými brambory a se zeleninovýmsalátem.

110. Kuřecí maso s kapií

250g masa bez kostí, 1 vejce, 2 lžičky solamylu, 50g sterilované kapie, 2 cibule, 1 strouček česneku, 3 lžíce oleje, sůl, 1/2 dl bílého vína, 1 lžička sójové omáčky, cukr, mletý zázvor.
Masonakrájíme přes vlákno na nudličky, přidáme zázvor, rozšlehané vejce,solamyl a lžíci vody, vše dobře promícháme. Necháme v chladnu minimálněhodinu odležet. Kapii nakrájíme na nudličky, cibuli na tenkápůlkolečka, rozetřeme česnek. Maso dáme na rozpálený olej, za stáléhomíchání smažíme asi 2 minuty. Přidáme cibuli, smažíme minutu, přidámečesnek, kapii, sójovou omáčku, cukr, zalijeme vínem a dusíme minutu.Podáváme s rýží.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: