22.Březen 2010,17:56
Matějov
Marie Lysá
Suroviny :
1 kg brambor, 2 hrnky hrubé krupice, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 200 g škvarků, sůl, mletý pepř, majoránka
Postup :Vařené brambory rozmačkáme a dáme do pekáče, ve kterém jsme předtím na tuku osmahli škvarky. Přidáme krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý pepř, majoránku a sůl. Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč, podáváme s bramborovou či chlebovou polévkou.
Do vody dáme vařit zeleninu (mrkev, petržel, celer, květák, růžičkovou kapustu …), brambory, cibuli a kroupy. Ke konci vaření přidáme tuk, vejce,pepř, majoránku a mletý česnek.
 
kategorie: Recepty - Bramborová kuchařka
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: