07.Březen 2010,13:16

128. Kuřecí řízky Ondráš

Připravímesi těstíčko z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, solipepře, lžíce strouhanky, 2 lžic hladké mouky a 2 vajec jako nabramborák. Porce kuřecích


l


stehýneknaklepeme, mírně osolíme, obalíme v hladké mouce a pak bramborovémtěstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Ze zbytkubramborového těsta usmažíme na pánvi malé bramboráčky, které podáváme křízkům. Přidáme oblohu nebo zeleninový salát.

129. Kuřecí řízky s banány

4 kuřecí řízky, 2 banány, 1/2 dl rumu a 4 plátky šunky.
 Banány se rozpůlía nechají ještě chvíli v rumu. Pak se zabalí do šunky a řízků. Válečkyse obalí a smaží se jako řízky.

130. Kuřecí řízky se sýrem

4 řízky z kuřecích prsou, 4 plátky sýra, 2 lžíce bylinkového másla, vejce, sůl, hladkou mouku a strouhanku na obalení a olej na smažení.
Dolehce naklepaných řízku nařízneme z boku kapsu, vytřeme půl lžící máslaa vložíme plátek sýra. Sepneme párátkem, osolíme, obalíme v mouce,rozšlehaném vejci a strouhance (můžeme ji smíchat se lžící strouhanéhosýra). Smažíme zvolna na rozehřátém oleji. Podáváme s vařenýmibramborami sypanými petrželkou. Místo bylinkového másla je možno použíthořčici nebo kečup.

131. Kuřecí řízky se zeleninovou náplní

2 kuřecí nebo krůtí řízky, 200g mraženého špenátu, 1 cibule, 2 oloupaná rajčata, sardelovou pastu, 1 česnek, svazek pažitky, 1 balíčkovanou rýži, 2 dl smetany, 100g plísňového sýru, olej, sůl, máslo, pepř, párátka.
Dáme vařit rýži. Nakrájímesi cibuli na kostičky a rozmrazíme špenát. Cibuli na pánvi orestujeme,přidáme špenát, rozkrájíme na kostičky spařená a oloupaná rajčata, arovněž přidáme do pánve. Připravíme si kuřecí řízky, jemně jenaklepeme, aby se rychleji propekla, naplníme je připravenou nádivku zpánve, přehneme, zajistíme alespoň dvěmi párátky, osolíme a na oleji zobou stran opékáme. Opečené plněné řízky přendáme na talíř a doplnímekopečkem uvařené rýže. Můžeme dozdobit zeleninovou oblohou. Nakonec,aby byl teplý, uděláme sýrový přeliv. Kousek másla rozehřejeme napánvi, přidáme nakrájenou cibulku, smetanu, lžičku sardelové pasty,nastrouháme stroužek česneku, přidáme sýr, nakrájenou pažitku,dochutíme špetkou bílého pepře, jemně dosolíme. Vzniklou omáčkouesteticky (z poloviny) přelijeme na talíři nandané kuřecí řízky a zatepla podáváme.

132. Kuřecí řízky naložené v sósu

Kuřecí řízky, vajíčko, lžička soli, lžička cukru, lžička curry, lžička pepře, lžička worcesteru, lžička sojové omáčky.
Zuvedených ingrediencí připravíme sosík, do kterého naložíme připravenékuřecí řízky. Necháme alespoň jeden den v lednici odstát. Na pánvičcerozehřejeme olej a na tom osmažíme tyto řízky. Stačí krátce ( 3-5minut). Příloha: rýže, hranolky, chléb.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: