07.Březen 2010,13:13

133. Kuřecí žaludky zadělávané

400g žaludků, sůl, několik zrnek celého pepře a nového koření, 40g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce polohrubé mouky, muškátový květ, 1 žloutek, 2 dl smetany, petrželka.
Žaludky očistíme,opláchneme, zalijeme studenou vodou tak, aby byly potopeny, přidáme sůla koření a vaříme téměř do měkka. Nadrobno nakrájenou slaninu a cibulizpěníme, přidáme scezené a překrájené žaludky, za stálého míchání vtrošce prochladlého vývaru rozmícháme mouku a povaříme 10 minut. Omáčkuokořeníme, popř. dosolíme, zalijeme smetanou se žloutkem a už jenprohřejeme. Doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou. Podáváme stěstovinami nebo dušenou rýží.

134. Kuřecí stehýnka po provensálsku

Pro4 osoby - Sůl, mletý pepř, 2 utřené stroužky česneku, 1/2 lžičkytymiánu a 1/2 lžičky rozmarýnu ušleháme se lžící citrónové šťávy a 2lžícemi olivového oleje. Směsí potřeme kuřecí stehýnka a ze všech stranopečeme. Ohnivzdornou misku vytřeme česnekem a naskládáme do nístehýnka, 4 oloupaná a rozčtvrcená rajčata a 2 cukety (neloupané,nakrájené na 0,5 cm plátky okurky). Zapékáme asi 20 min.

135. Kuřecí stehýnka Ňam - Ňam

Kuřecí stehýnka, brambory, mouka, strouhanka, vejce, olej, sůl, sójová omáčka (kari).
Kuřecístehýnka zbavíme dlouhé kosti (od kolena dolů), nasolíme a přes nocnaložíme do koření. Přidáme podle chuti: kari, divoké koření, sójovouomáčku, trochu tabasca atd. Druhý den je obalíme jako vídeňský řízek arychle osmažíme na oleji. Do pekáče dáme trochu oleje a dno pokryjemevrstvou na plátky nakrájených, neoloupaných syrových brambor. Naklademena ně osmažená stehýnka, přikryjeme pokličkou a necháme v troubědopéci. Za půl hodiny stehýnka nad párou z brambor krásně změknou.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: