06.Březen 2010,08:03
191. Kuřecí salát č.1
500g kuřecího masa (z dušeného, pečeného či vařeného kuřete), 1 kelímek majolky, 4 jablka, 1 menší celer, citrónová šťáva.
Masonakrájíme na nudličky, přidáme oloupaná a na plátky pokrájená jablka,nastrouhaný, předem v osolené vodě uvařený a vychladlý celer, majolku azakapeme citrónem.
192. Kuřecí salát č.2
500gkuřecího vařeného masa, 2 pomeranče, lžíce loupaných vlašských ořechů,citrónová šťáva, trochu cukru a soli na dochucení, 1 lžíce oleje,špetka pepře, hlávka salátu.
Oloupaný pomeranč rozdělíme nadílky a ty ještě přetrhneme na menší kousky. Dáme je o mísy, k nimpřidáme pokrájené maso, rozsekané ořechy a olej. Zamícháme, dochutímecitrónem, cukrem a solí, přidáme, případně opepříme a dáme vychladit.Podáváme na dezertních pohárech, vyložených opranými listy hlávkovéhosalátu.