03.Únor 2010,16:32
Dělat guláš v papiňáku je barbarství nejhrubšího zrna. Získá setím sice jakási omáčka typu "z jedné vody šup s tím na plot" a "rychlehotové", dá se tím i zasytit, ale říkat tomu guláš je velice odvážné anezodpovědné. Podstatou guláše je, že se musí dělat na kraji plotny,musí se pouze "převalovat" a zásadně nespěchat. Musí se lehce připálit.
Základem musí být hovězí kližka. Kdo má rád řádné maso, může dát půl na půl kližku
Základem musí být hovězí kližka. Kdo má rád řádné maso, může dát půl na půl kližku
a kvalitní zadní. Kližku umeleme, zadní na kostičky. Zahušťujeme pouze chlebem.
Řádně, s láskou připravený guláš (začíná se ráno, je k večeři) si vystačí pouze s cibulí
(1:1 k masu) a solí. Papriku a další koření si může přidat každý sám dle libosti.