21.Březen 2010,11:10

38. Pikantní kuře č. 1

Očištěné kuře potřeme česnekem rozetřeným se solí, pokapeme olejem, a necháme odležet. Pak vložíme na vymaštěný pekáč a pečeme v troubě, případně grilujeme. Vypečenou šťávu smícháme s paprikou, pepřem a kari kořením, během pečení kuře podléváme. Do šťávy můžeme rozpustit i trochu másla. Po upečení kuře vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, rozmícháme, podlijeme vodou a povaříme. Porce kuřete se šťávou podáváme s brambory nebo rýží.

39. Pikantní kuře č. 2

Kuře se rozdělí na porce a pomaže, nechá se zaležet a na másle se upeče. POMAZÁNKA: 1 lžíce oleje, 1 lžička kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička papriky, 2 stroužky česneku se solí, sůl dle potřeby.

40. Pikantní labužnické kuře

1 menší kuře (1 kg), 1 polévková lžíce oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vegety, šťáva z poloviny citrónu, špetka soli, špetka oregana a 1 lžíce petrželky.
Připravíme si marinádu a jednotlivé porce kuřete jí potřeme. Zabalíme do mikroténové fólie a dáme nejméně na 1 hod. do lednice. Pak porce naskládáme do pekáče, poklademe asi 2 lžícemi másla a dáme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení kuře zpočátku podléváme 2 dl vývaru z drůbků. Potom jej poléváme výpekem. Po 20 min. teplotu zmírníme a pečeme dozlatova.

41. Pikantní kuře s kysaným zelím

500g vykostěného kuřecího masa, 250g kysaného zelí, 3 stroužky česneku, sůl (není-li zelí příliš slané, jinak nesolíme), pálivá paprika, 1 lžíce cukru, špetka mletého zázvoru, 2 lžíce sádla.
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky a osmahneme na troše sádla. Okořeníme a dáme stranou do tepla. Mezitím na zbylém sádle podusíme zelí s cukrem doměkka. Pak do něj vmícháme maso a ještě společně asi 5 minut dusíme. Pak necháme pár minut pod pokličkou a podáváme s dušenou rýží.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: