21.Březen 2010,10:36

42. Netradiční obalované kuře

Pro 4 osoby - 4 kusy kuřecích noh bez kůže, 120 ml bílého jogurtu, 40 g ovesných vloček, 45 ml mléka, 3 lžičky hořčice, 3 lžičky čerstvé, anebo sušené zelené petrželky či tymiánu, sůl, pepř dle chuti.
Předehřejeme troubu na 200 stupňu Celsia. Smícháme mléko se dvěma lžičkami hořčice, solí, pepřem a potřeme připravené kuře, které pak obalujeme v ovesných vločkách. Připravené obalené kuře pečeme do zlatova na plechu asi 40 minut. Tak dlouho, až z kuřete nevytéká růžová šťáva. Rozmícháme bílý jogur s jednou lžičkou hořčice, nasekanou zelenou petrželkou či tymiánem, dochutíme solí a pepřem dle chuti. Servírujeme s pečeným kuřetem a vaší oblíbenou přílohou.

43. Sváteční kuře se sýrem

1 kuře, šťáva z citronu, 200g eidamu, tuk na smažení, sůl, pepř, hladká mouka podle potřeby, zelená petrželka.
Maso z prsíček, stehen a boků oddělíme od kosti, ukrojíme na řízky, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a přikryté mikrotenovou fólií dáme do chladna odležet. Sýr nastrouháme. Pak kuřecí řízečky obalíme v mouce, prudce osmažíme na rozpáleném tuku po obou stranách a ještě za horka posypeme hrstí strouhaného sýra. Ihned podáváme ozdobené zelenou petrželkou, doplněné vařenými brambory a zeleninovým salátem nebo kompotem.

44. Zapékané kuře ve šlehačce

1 kuře, pálivá paprika mletá, sůl, pepř, 20 stroužků česneku, šlehačka, 400g eidamu.
Kuře rozporcujeme, posolíme a opepříme (vetřeme) a naklademe do pekáčku, jemně poprášíme pálivou paprikou, přidáme na plátky nakrájený (nelisovat) česnek, česnekem nešetříme, vše zalijeme šlehačkou, a navrch posypeme strouhaným sýrem (je ho hodně). Dáme do trouby péci při teplotě 200o C na hodinu. Podáváme s vařenými brambory.

kůl

45. Uzené kuře s kukuřicí

1 uzené kuře nebo 4 uzená stehna, 2 sáčky mražené kukuřice, 8 středně velkých brambor, sůl, pepř, rostlinný tuk, 3 stroužky česneku, trocha horké vody nebo vývaru.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky široké asi 0,5 cm. V pekáči rozpustíme tuk, přidáme plátky brambor, posypeme je rozdrceným česnekem, pepřem a solí a opatrně promícháme. Na směs položíme porce kuřete, malinko podlijeme vývarem, přikryjeme alobalem, vložíme do předem vyhřáté trouby a na mírném ohni pečeme do změknutí brambor. Kukuřici uvaříme, scedíme a při podávání obložíme kolem kuřete na bramborách.

46. Citrónové kuřátko

400g kuřecího masa, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce cukru, šťáva z 1 citrónu, 1 vejce, 50g čínského zelí, 2 rajčata, 1 lžíce škrobu, 1 lžička hladké mouky, ocet, sůl.
Na silnější plátky nakrájené kuřecí maso mírně opepříme a smícháme s marinádou, kterou jsme připravili z citrónové šťávy, 1 lžičky vína, škrobu a mouky. Necháme 20 minut v chladu odležet. Na rozpálený olej vložíme maso, dobře promícháme a asi 3 minuty prudce restujeme. Pak přidáme kečup, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem a přisolíme. Ještě chvíli restujeme, pak přendáme na teplý talíř a zdobíme plátky rajčete a citrónu a jemnými nudličkami čínského zelí. Prodáváme s hranolky nebo rýží.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: