21.Březen 2010,04:27

50. Kuře s hráškem č. 1

Kuře, cibule, mouka, vývar, víno, sůl, pepř, špetka muškátu, zelený hrášek.

Kousky kuřete osmahneme na tuku, vyjmeme. Pak osmahnemedozlatova cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem, rozmícháme.Přidáme kousky kuřete, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, dusímedoměkka. Mezitím uvaříme zelený hrášek. Hotové kuře přelijeme scezenou šťávou aobložíme hráškem. Příloha: hranolky, brambory, rýže.

51. Kuře s hráškem č. 2

2 porce kuřete, 250g zmrazeného hrášku, 10g másla, kousek cibule, mletý pepř, sůl.

Porce kuřete osolíme, opepříme, vložíme na drobně pokrájenoucibuli, hned podlijeme malým množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou. Přidušení porce obracíme a podléváme vodou. Když kuře téměř změkne, přidáme hrášeka dusíme dále, až kuře i hrášek změknou. V hotovém pokrmu má být téměř všechnavoda ze šťávy odpařená. Podáváme s rýží nebo brambory.

52. Kuře dušené s hráškem

1 kuře, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, sůl, pepř, mletá sladká paprika, 2 velké cibule, tuk (olej) pod cibulku.

Kuře očistíme, omyjeme a osušíme, pokrájíme na porce nebovětší kostky bez kostí a dáme opéci na předem lehce osmahlou pokrájenou cibuli.Okořeníme, osolíme, podlijeme a dusíme pod pokličkou do měkka. Zvlášť vkastrolku na kousku másla prohřejeme okapaný hrášek z konzervy a na talířipřidáme k porcím masa. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: