31.Leden 2010,08:07
Ingredience:
400 g krůtího masa, mletý pepř, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, sladká i pálivá paprika,
1 malá sklenice sterilovaného leča, 4 stroužky česneku, worcesterská omáčka,
čerstvě nastrouhaný křen na ozdobení
1 malá sklenice sterilovaného leča, 4 stroužky česneku, worcesterská omáčka,
čerstvě nastrouhaný křen na ozdobení
Postup
Naguláš můžeme použít méně kvalitní krůtí maso - např. krůtí stehna nebomůžeme koupit přímo kousky krůtího masa na guláš (prodává se zmražené).
Masonakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. V kastrolu si rozpálíme olej,cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme masoa za stálého míchání ho osmahneme. Posypeme mletou paprikou, přidámesterilované lečo, rozetřený česnek a zakapeme worcesterem. Podlévámevodou podle potřeby a dusíme do změknutí.
Čerstvý křen oloupeme a jemně nastrouháme. Posypeme jím guláš před podáváním.
Jako přílohu můžeme zvolit chléb, těstoviny, hranolky, nebo jinou vámi oblíbenou gulášovou přílohu.