16.Březen 2010,16:29

56. Kuře s velikonoční nádivkou

Kuře, 5 rohlíků, 1/8 l mléka, 4 vejce, 200g posekané kladenské pečeně, 1 cibule, 1 strouček česneku, petržel, pažitka, bazalka, pepř, sůl, máslo.
Kuře vykostíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a promícháme s vejci ušlehanými v mléce. Cibuli osmahneme na másle, česnek utřeme a spolu se zbylými surovinami promícháme. Naplníme kuře, zašijeme a upečeme.

57. Kuře s jablky na víně

1 kuře, 40g oleje, 5 jablek, 40g Ramy, 250g brusinkového kompotu, 1,5 dl bílého vína, lžíce kečupu, grilovací koření, 1 slepičí bujón, sůl.
Porce kuřete osolíme, posypeme grilovacím kořením a osmahneme na oleji po obou stranách. Pak je podlijeme vývarem a upečeme doměkka. Mezitím rozkrájíme jablka na půlky a z nich vykrojíme jádřince tak, abychom vzniklé jamky mohli vyplnit kompotem. Naplněná jablka rozložíme na máslem vymazaný pekáč, podlijeme 1 dl ví na a v předehřáté troubě pečeme. Když jsou jablka poloměkká, podlijeme je zbytkem vína spolu s kečupem a dopečeme. Šťávu z jablek smícháme se šťávou z kuřete a přidáme kousek másla. Tuto šťávu pak porce kuřete s jablkem polijeme a podáváme s rýží.

58. Kuře s chřestem a zázvorem

400g kuřecího masa, 3 lžíce sádla, 1 vejce, 1 lžička škrobu, sůl, 100g konzervovaného chřestu, 1 lžíce bílého vína, 1 lžička zázvorového oleje, půl šálku vývaru, trochu Glutasolu nebo Glutavitu, petrželová nať.
Kuřecí maso po vykostění nakrájíme na kostičky a smícháme s vejcem, škrobem a solí. Připravíme si uvařený nebo konzervovaný chřest nakrájený na malé dílky. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme maso kuřete a osmahneme za stálého míchání. Dochutíme vínem, Glutasolem, lžičkou zázvorového oleje a soli. Nakonec přidáme půl šálku vývaru a chřest a za opatrného míchání zahustíme trochou máčeného škrobu. Hotový pokrm přizdobíme petrželovou natí.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: