24.Leden 2010,12:20
Ingredience:
500 g vepřové plece, 1 cibule, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 sladkokyselá okurka,
2 vejce vařená natvrdo, 2 lžíce oleje, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky,
1 lžička mleté sladké papriky, sůl
2 vejce vařená natvrdo, 2 lžíce oleje, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky,
1 lžička mleté sladké papriky, sůl
Postup:
Nejdříve dáme uvařit vajíčka natvrdo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Masoopláchneme a nakrájíme na kostky. Na pánvi si rozpálíme olej (sádlo),zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme ho,osolíme. Potom ho zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a zvolna dusímedo změknutí. Podle potřeby mírně podléváme.
Maso vyjmeme adáme stranou, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, dobřepromícháme, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, dobře rozšleháme aasi 15 minut zvolna vaříme.
Nakonec přidáme smetanu,prohřejeme, do omáčky vložíme zpět maso, na kostky nakrájená natvrdouvařená vajíčka, kostičky okurky a hrášek. Podle chuti dosolíme aspolečně ještě asi pět minut prohřejeme. Podáváme s rýží, knedlíkem,noky.