24.Leden 2010,12:04
1

Ingredience:
500 g mletého plecka, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku,
2 citrony, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželky,
mléko nebo smetana, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, worcesterská omáčka,
100 ml bílého vína, olej na smažení, sůl

Postup:
Domletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 200 ml mléka, pepř popřípaděještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby.Promícháme a necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malékuličky a smažíme na oleji dozlatova.
Na pánev dáme rozpustit asi 2lžíce másla, na něj dáme nakrájenou mrkev, petržel , cibuli, celernecháme orestovat , až je zelenina měkká. Přidáme šťávu z jednohocitronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékemnebo smetanou , ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6slabých plátků citronu, kůru z jednoho citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce dochutí si worcesterskou omáčkou.
Podáváme s rýží.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: