16.Březen 2010,16:19

59. Kuře s pomerančovou rýží

1 kuře, sůl, lžičku nahrubo drceného pepře, špetku tymiánu,100g másla, 1,5 šálku rýže, lžíci másla, 3 lžičky nakrájené cibule, 3 lžíce nakrájeného celeru, trochu cukru, šálek pomerančové šťávy.
Kuře osolíme, opepříme, potřeme vně i uvnitř tymiánem, obložíme máslem a upečeme dočervena. Mezitím uvaříme ve slané vodě rýži téměř doměkka. Na lžíci másla osmahneme cibulku a celer, přidáme cukr, smícháme s rýží a zalijeme pomerančovou šťávou. Necháme 10 minut na slabém ohni vsáknout. kuře podáváme s pomerančovou rýží a plátky pomeranče.

60. Kuře s pomerančem a vlašským ořechem.

1 střední kuře, půl lžičky mletého pepře, 1 a půl lžíce sádla, šálek pomerančové šťávy, 1 a půl šálku cukru, 1 pomeranč, půl šálku vlašských ořechů.
Z čínské kuchyně - Očištěné, omyté a osušené kuře potřeme solí rozmíchanou s pepřem a opečeme na tuku dozlatova. Potom je přikryjeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Měkké vyjmeme, necháme okapat a dáme do tepla na mísu. Do tuku po opékání kuřete přidáme pomerančovou šťávu, cukr, kostky pomeranče bez jader a rychle povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, opepříme a nalijeme na kuře a všechno posypeme vlašskými ořechy (můžeme použít i pražené mandle).

61. Kuře s ořechy

1 kuře, 80g másla, 1 cibuli, 1 lžíce hladké mouky, 100g vyloupaných vlašských ořechů, 1 žloutek, 4 lžíce smetany, trocha citrónové šťávy.
Kuře naporcujeme a osolíme. Nakrájenou cibuli osmažíme na části másla, přidáme kuřecí porce a ze všech stran je krátce opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme. Dle potřeby ještě podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme je, šťávu zaprášíme moukou, přidáme zbytek másla, trochu naředíme horkou vodou a provaříme. Pak přimícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, ochutíme citrónovou šťávou a procedíme na kuřecí maso. Již nevaříme, pouze necháme maso prohřát. Nakonec jednotlivé porce kuřete posypeme sekanými ořechy a třeba i řeřichovými lístky.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: