16.Březen 2010,15:49

70. Kuře se zelenou paprikou

Kuře, zelená papriky, cibule, rajská jablka, fritovací olej, maizena, kečup, rýže, okurka, česnek.
Kuře naporcujeme, zbavíme kůže a vykostíme, nakrájíme na kousky, obalíme v maizeně a osmahneme na oleji. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a papriku a 10 minut dusíme. Přidáme rajčata, kečup a česnek. Podáváme s rýží, do které dáme pokrájenou okurku.

71. Kuře v alobalu

1 kuře, sůl, pepř, žampióny, máslo, šunka.
Dobře očištěné kuře rozdělíme na 4 díly, osolíme a opepříme. Každou porci vložíme na čtverec alobalu, povrch pokryjeme na tenké plátky nakrájenými žampióny (na jednu porci asi 250g žampiónů). Mírně osolíme, pokapeme rozpuštěným máslem a přikryjeme plátkem šunky. Alobal důkladně uzavřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě nejvýše 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem a hranolky.

72. Kuře v alobalu s párkem a lečem

4 menší čtvrtky kuřete, 2 párky, menší sklenice sterilovaného zeleninového leča, sůl, mletá sladká a pálivá paprika, česnek, olej, alobal.
Lečo podusíme, aby zhoustlo. Kuře osolíme, poprášíme paprikou, posypeme rozetřeným česnekem a položíme na pláty alobalu potřené olejem. Párky po obvodu několikrát nařízneme. Položíme je spolu s lečem na maso, dobře uzavřeme a pečeme na plechu v troubě asi 20 až 30 minut. Pak alobal rozstřihneme a kuře necháme v troubě zčervenat. Podáváme s rýží.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: