12.Březen 2010,06:27

73. Kuře v mandlích

400g kuřecích prsíček, 4 lžíce oleje, 2 bílky, 3 lžíce vína, 1 lžíce škrobu, 100g mandlí, 1 menší cibule, 50g pórku, půl lžičky Glutasolu, 2 střední žampióny, špetka strouhaného zázvoru, sůl.
Masonakrájíme na kostičky a promícháme s bílkem, máčeným škrobem a solí. Vmírně rozpáleném tuku maso osmahneme a děravou naběračkou vyjmeme. Vtuku pražíme spařené a oloupané mandle, přidáme nakrájenou cibuli,pórek a žampióny. Po chvíli přimícháme prsíčka, zakápneme vývarem adochutíme vínem, Glutasolem, zázvorem a solí. Mírně zahustíme máčenýmškrobem a krátce podusíme.

74. Kuře v nudlích

300g hrubé mouky, 1/2 kuřete, 4 vejce, sůl, 50g másla, muškátový květ, celý pepř, 1 cibule.
Zmouky a vajec uděláme těsto, rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenké plackya necháme je proschnout. Nakrájíme nudle a uvaříme v horké vodě. Vosolené vodě uvaříme kuře do měkka spolu s pepřem a cibulí. Masovykostíme, nakrájíme na kostky a přidáme k nudlím. Ochutíme máslem,muškátovým květem a podlijeme vývarem.

75. Kuře v jogurtové marinádě

Pro 4 osoby - kuře (asi 1kg), kousek čerstvého zázvoru, 1-2 stroužky česneku, 2 lžičky koriandru, 1 lžička kmínu, 1 lžička kurkumy, 1/4 lžičky cayennského pepře, 1 lžička soli, 1 lžička octa, 350g bílého plnotučného jogurtu, máslo.
Nastrouhaný zázvora prolisovaný česnek smícháme s mletým kořením a octem. Kuře zbavímekůže a tuku a rozdělíme na čtvrtky. Jogurt smícháme s připravenýmkořením. Kastrol vymažeme máslem. Porce kuřete ze všech stran potřemesilnou vrstvou jogurtové marinády a vložíme do kastrolu. Zakryjemefólií a necháme v chladničce tři hodiny marinovat. Pak pečeme v trouběpředehřáté na 200 stupňů asi 50 minut. Podáváme s rýží, mrkví dušenouna másle a s hlávkovým salátem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: