12.Březen 2010,06:12
79. Kuře ve šlehačce
Kuřenaporcujeme asi na 12 dílů, posolíme, popepříme a posypeme pálivoupaprikou a nasekaným česnekem. Zalijeme jednou šlehačkou a na závěrposypeme sýrem tak, aby kuře nebylo vidět, a dáme zapéct.
80. Kuře na všechny způsoby
Naporcovanékuře osolíme a přidáme 6 polévkových lžic rozehřátého másla. Dáme dotrouby zahřát. Mezitím si připravíme do hrníčku s vodou směsici koření-
1 kávovou lžičku pepře, 1 lžičku papriky, 1 lžičku závoru, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky koření Hubert, 1/2 lžičky jalovce, 1 lžičku kari, 6 lžiček oleje, 1 lžička provensálské směsi.Touto směsíkuře potřeme a necháme v troubě péci přikryté 20 minut, pootočíme, aznovu pečeme v již odklopené troubě 15 minut. Opět obrátíme, potřemekořením a necháme odkryté dopéci do měkka. jako příloha může být špenáta bramborový knedlík.