12.Březen 2010,06:12
g

79. Kuře ve šlehačce

Kuřenaporcujeme asi na 12 dílů, posolíme, popepříme a posypeme pálivoupaprikou a nasekaným česnekem. Zalijeme jednou šlehačkou a na závěrposypeme sýrem tak, aby kuře nebylo vidět, a dáme zapéct.

80. Kuře na všechny způsoby

Naporcovanékuře osolíme a přidáme 6 polévkových lžic rozehřátého másla. Dáme dotrouby zahřát. Mezitím si připravíme do hrníčku s vodou směsici koření- 
1 kávovou lžičku pepře, 1 lžičku papriky, 1 lžičku závoru, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky koření Hubert, 1/2 lžičky jalovce, 1 lžičku kari, 6 lžiček oleje, 1 lžička provensálské směsi.
Touto směsíkuře potřeme a necháme v troubě péci přikryté 20 minut, pootočíme, aznovu pečeme v již odklopené troubě 15 minut. Opět obrátíme, potřemekořením a necháme odkryté dopéci do měkka. jako příloha může být špenáta bramborový knedlík.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: